In een snel digitaliserende wereld is het voor bedrijven belangrijker dan ooit om een sterke online aanwezigheid te hebben. Voor de vastgoedsector betekent dat het gebruik van QR-codes om eigendommen toegankelijker en zichtbaarder te maken voor potentiële kopers. QR codes zijn die zwart-witte vierkantjes die gescand kunnen worden door smartphone camera’s om een website of productpagina te openen.

Ze zijn een gemakkelijke en efficiënte manier om klanten naar je inhoud te leiden – en ze kunnen een marketinginstrument van onschatbare waarde zijn. Hier is alles wat je moet weten over het gebruik van QR-codes in vastgoedmarketing.

Wat zijn QR-codes?

QR codes zijn tweedimensionale streepjescodes die kunnen worden gelezen door smartphone camera’s. Als de camera van een telefoon een QR-code scant, kan hij een website of productpagina openen. QR codes worden vaak gebruikt als marketinginstrument omdat ze een snelle en gemakkelijke manier zijn om klanten naar specifieke inhoud te leiden.

Makelaars gebruiken QR-codes als een manier om potentiële kopers meer informatie over een woning te geven zonder dat ze gedrukt materiaal hoeven uit te delen. En er zijn enkele duidelijke voordelen aan het gebruik van QR-codes in vastgoedmarketing.

De voordelen

Voordeel #1 – Ze zijn gemakkelijk te gebruiken

Een van de beste dingen van QR-codes is dat ze heel gemakkelijk te gebruiken zijn. Alles wat een potentiële koper hoeft te doen is de code scannen met zijn smartphone en hij wordt naar een website gebracht met meer informatie over de woning. Ze hoeven geen URL in te typen of te onthouden om de aanbieding later op te zoeken. De informatie is binnen handbereik

Voordeel #2 – Ze zijn kosteneffectief

Materialen afdrukken kan duur zijn, vooral als je in kleur afdrukt. En als je direct mail doet, kunnen die kosten flink oplopen. QR-codes zijn gratis te genereren en je kunt ze op vrijwel alles aanbrengen – tuinborden, ansichtkaarten, flyers, visitekaartjes, enz

Voordeel #3 – Je kunt ze volgen

Als je een QR-code in je marketing gebruikt, kun je bijhouden hoeveel mensen hem gescand hebben. Dit is waardevolle informatie omdat je zo kunt zien welke marketingstukken het meest effectief zijn. Je kunt dan je inspanningen (en je budget) richten op de stukken die de meeste aandacht krijgen van potentiële kopers

Hoe kan ik QR codes gebruiken in onroerend goed marketing?

Er zijn veel manieren om QR codes te gebruiken in vastgoedmarketing. Je kunt ze gebruiken op te koop staande borden, flyers, visitekaartjes, of ergens anders waar potentiële kopers ze zouden kunnen zien. Je kunt ze ook gebruiken om potentiële kopers meer informatie te geven over een woning, zoals de vierkante meters, het aantal slaapkamers en badkamers, of de vraagprijs. Je kunt QR-codes zelfs gebruiken om virtuele rondleidingen te geven! De mogelijkheden zijn eindeloos

Zijn er nadelen aan het gebruik van QR codes?

Het enige nadeel van het gebruik van QR codes is dat nog niet iedereen weet hoe je ze moet scannen. Dit verandert echter snel naarmate het gebruik van QR codes meer ingang vindt. Zorg er in de tussentijd voor dat je ergens in de buurt instructies opneemt over hoe je de code kunt scannen (bijvoorbeeld op dezelfde flyer of hetzelfde visitekaartje).

Conclusie

Als je geen QR-codes gebruikt in je vastgoedmarketing, zou je dat wel moeten doen! Ze zijn gemakkelijk te gebruiken, kosteneffectief, en je kunt de effectiviteit ervan bijhouden. Als je op zoek bent naar een manier om potentiële kopers meer informatie over je aanbiedingen te geven zonder dat het je veel geld kost, dan zijn QR-codes de juiste keuze!!

Let us help you grow!

Neem vandaag nog contact met ons op en laten we beginnen met het transformeren van je onderneming. Wij kunnen je helpen een fundament te bouwen dat je bedrijf zal doen bloeien. Neem nu contact met ons op om te beginnen!

Neem contact op