De financiële sector is één van de meest concurrerende sectoren die er zijn. Dus hoe kun je er zeker van zijn dat je online marketing campagnes echt succesvol zijn? Hoewel er geen pasklaar antwoord op deze vraag is, zijn er een paar belangrijke statistieken die alle financiële marketeers zouden moeten bijhouden.

Hier zijn een aantal van de belangrijkste:

Websiteverkeer

Eén van de meest elementaire – maar ook een van de belangrijkste – statistieken die je moet bijhouden is websiteverkeer. Immers, als mensen je site niet bezoeken, kunnen ze niet profiteren van je producten of diensten. Er zijn een aantal manieren om websiteverkeer te meten, maar twee van de belangrijkste zijn unieke bezoekers en pageviews.Unieke bezoekers is een telling van het aantal mensen dat je site in een bepaalde periode bezoekt.

Dit getal kan echter misleidend zijn, omdat het geen rekening houdt met hoe vaak elke persoon je site bezoekt. Pageviews daarentegen is een telling van het aantal keren dat je pagina’s worden geladen, ongeacht hoeveel mensen dat doen. Deze metriek geeft je een beter idee van de belangstelling voor je site en de inhoud ervan

Gegenereerde leads

Een andere belangrijke metriek om bij te houden is het aantal door je campagnes gegenereerde leads. Een lead wordt gedefinieerd als een persoon die interesse heeft getoond in je producten of diensten door een specifieke actie uit te voeren, zoals het invullen van een formulier of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Het bijhouden van deze metriek geeft je een goed idee of je campagnes daadwerkelijk resultaten opleveren die kunnen worden omgezet in klanten of cliënten

Conversiepercentage

Eén die je ook zeker moet bijhouden is je conversiepercentage – dat is het percentage mensen dat een gewenste actie onderneemt op je website (zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of het invullen van een formulier) op het totale aantal mensen dat je site bezoekt. Het bijhouden van je conversiepercentage kan je helpen meten of je marketingcampagnes al dan niet effectief zijn in het bereiken van de gewenste resultaten.

Kosten per acquisitie (CPA)

Een andere belangrijke metriek om bij te houden is je CPA, of het bedrag dat je uitgeeft aan het werven van elke nieuwe klant. Om je CPA te berekenen hoef je alleen maar je totale marketingbudget te delen door het aantal nieuwe klanten dat je in een bepaalde periode hebt verworven. Houd er echter rekening mee dat je CPA zal variëren afhankelijk van het soort product of dienst dat je op de markt brengt.

Click-Through Rate (CTR)

Je CTR is een andere belangrijke maatstaf om in de gaten te houden. CTR meet het percentage mensen dat op een bepaalde link klikt op het totale aantal mensen dat de link ziet. Als bijvoorbeeld 100 mensen een banneradvertentie voor je website zien en 5 van hen klikken erop, dan zou je CTR 5% zijn. Een hoge CTR geeft aan dat je marketingcampagne effectief verkeer naar je website oplevert.

Klant Levensduur Waarde (CLV)

Vergeet tenslotte niet je CLV bij te houden, of het totale bedrag aan inkomsten dat elke klant genereert in de loop van zijn relatie met je bedrijf. Het berekenen van CLV kan lastig zijn, maar het is de moeite waard omdat het je waardevolle inzichten kan geven in welke marketingactiviteiten het meest effectief zijn in het genereren van langetermijninkomsten voor je bedrijf.

Conclusie

Als je deze belangrijke statistieken in de gaten houdt, krijg je een goed idee van hoe succesvol je online marketingcampagnes in de financiële sector zijn. Natuurlijk zijn er ook andere factoren om rekening mee te houden – zoals merkbekendheid en klanttevredenheid – maar als je op zoek bent naar een plek om te beginnen, zijn deze vier meetgegevens een prima manier om succes te meten.

Let us help you grow!

Neem vandaag nog contact met ons op en laten we beginnen met het transformeren van je onderneming. Wij kunnen je helpen een fundament te bouwen dat je bedrijf zal doen bloeien. Neem nu contact met ons op om te beginnen!

Neem contact op